Team 1 koos een sensitieve insteek. Het gebouw is aan de hand van verschillende zintuigen onderzocht. Naast de ogen, spelen ook de geur, de geluiden en de tast een belangrijke rol bij de beleving van het gebouw. Dit leidt ertoe dat het team het gebouw opvat als een persoonlijkheid: Johan. Zijnde een wat oudere heer, die veel heeft meegemaakt en zich niet zo makkelijk meer laat plooien. Maar wel met karakter.

Johan roept drie gevoelens op: rust, energie en spanning. Het gebouw heeft verschillende karakteristieke zones die ieder aansluiten bij een van deze gevoelens. Het team heeft deze karakteristieken aangegrepen om het gebouw opnieuw te programmeren. Het energieke deel wordt bestemd voor creatieve ondernemers en zzp’ers. De gebouwen aan de binnenplaats ademen rust en zijn geschikt voor ouderenhuisvesting en de bunker met dakopbouw (spanning) is een plek voor ontmoeting en evenementen. Voor de realisatie zet het team in op samenwerking met de eigenaar als investeerder.

Studenten: Maaike Melles, Marieke Bolder, John Nieuwenhuize, Nanna Janby, Jeroen Ketting, Sanne van Middelaar, Evert van Imhoff, Jason Broekhuizen, Vedran Jurkic. Begeleiding door Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en RMIT – TU Delft. Docenten: Bastiaan van de Kraats, Lies Willer, Lidy Meijers.

Klik hier om de eindpresentatie van de groep te bekijken.


Deel deze pagina Deel op Facebook Deel op Twitter