Team 3 onderzocht de opgave vanuit vier verschillende schaalnivo’s: small, medium, large en extra large. Deze schaalniveaus worden zowel beschouwd op de locatie als op het gebouw. Dit levert een interessante matrix van kwaliteiten en kansen op. Als een recherche-unit gaan de leden van dit team op zoek naar mogelijke verband tussen kansen en kwaliteiten. Dit leidt tot een meerduidig programma dat vanuit de behoefte van de buurt tot stand komt.

Door de groene open ruimte tussen de gebouwen opnieuw in te richten en een openbaar karakter te geven wordt het gebouw met de omgeving verbonden. Team 3 houdt na herbestemming 3,3 miljoen euro over. De winst komt uit de verkoop van de seniorenappartementen die in een deel van het gebouw zijn ondergebracht. Naast luxe woningen, omvat het gebouw een school en een vleugel met buurtvoorzieningen als horeca, wellness en zorg. Het team acht de plannen haalbaar omdat deze aansluiten bij behoeften van zowel ouderen als jongeren: ouderen die in appartementen langer zelfstandig in de buurt kunnen wonen en jongeren die zich graag in de buurt willen vestigen.

Studenten: Milan Fontijn, Remco Siebring, Rutger Noorlander, Luuk Kops, Laura Achterberg, Jolien de Jager, Tjeerd Huisman, Jeroen van Altena, Fleur Verhoeff, Anna Prohorenko. Begeleiding door ARTEZ Academie van Bouwkunst Arnhem en INSIDE, KABK Den Haag. Docenten: Erwin Kleinsman, Marco Henssen, Jan Konings.

Klik hier om de eindpresentatie van de groep te bekijken.


Deel deze pagina Deel op Facebook Deel op Twitter