Dit team startte met een gedegen analyse van de omgeving met zijn bewoners en het gebouw met zijn details. De wezenlijke aspecten worden middels thematische fotoreeksen verbeeld.

In het DNA van de plek ligt de sleutel van de herbestemming. Hiermee formuleert het team hun vertrekpunt. Het amalgaam van identiteit, historie, architectonische kwaliteiten en context brengt hen op het spoor van de zorg. Het gebouw wordt een enclave met een eigen imago dat verschillende aan zorg gerelateerde programma’s in zich op kan nemen. Er worden verschillende scenario’s bedacht zodat het plan in fasen gerealiseerd kan worden. De ontwikkeling begint, geheel in stijl, met een kraamhotel. Uiteindelijk staat het team een zorghuis voor ogen, waar alle zorgfacetten beschikbaar zijn. Van verloskundige praktijk, opvoedpoli tot fysiotherapie en badruimtes. Iedere functie krijgt een logische plek in het gebouw. En iedere functie kan flexibel en gefaseerd ontwikkeld worden.

Studenten: Francine Bout, Maaike Wichern, Jurgen ten Hoeve, Jesse de Bosch, Paulus Santoso, Maudy Besselink, Marthe Melief, Wietse den Hartog, Marieke Weber.

Klik hier om de eindpresentatie van de groep te bekijken.


Deel deze pagina Deel op Facebook Deel op Twitter