“Gekraakt!” is een kennisbijeenkomst over nieuwe participatiemethoden in herbestemming door de Stichting Week van het Lege Gebouw. Op vrijdag 7 juni zijn we te gast in de Heilige Familiekerk in Rotterdam, een kerk die al enkele jaren op creatieve wijze is ‘gekraakt’ door kunstenaarscollectief De.Kerk. In deze inspirerende setting gaan we het gesprek aan over nieuwe manieren om participatie in herbestemmingsprocessen te organiseren. Hoe betrek je mensen op laagdrempelige wijze? En hoe kunnen ook onderwijsinstellingen hieruit hun lessen halen?

De Week van het Lege Gebouw bestaat inmiddels meer dan 10 jaar. We zijn in alle uithoeken van het land geweest met uiteenlopende edities: van energiecentrales tot kantoorcomplexen en kloosters. Toen in Corona-tijd de Week van het Lege Gebouw niet georganiseerd kon worden, hebben we ons toegelegd op het ontwikkelen van een digitaal participatiespel voor herbestemmingen. In deze kennisbijeenkomst tijdens Heilige Huisjes Rotterdam willen we met jullie in gesprek gaan over de toekomst. Hoe kunnen we participatie en interdisciplinair werken in herbestemmingsopgaven blijven aanjagen? Hoe houden we het onderwijs betrokken, en hoe zorgen we voor een betere aansluiting met het professionele werkveld?

Deze bijeenkomst nodigt oude deelnemers aan de Week van het Lege Gebouw, oude organisatoren van de Week van het Lege Gebouw, professionals in her herbestemmingsveld en andere geïnteresseerden uit: kom naar onze kennisbijeenkomst over nieuwe participatiemethoden in herbestemming in de Heilige Familiekerk op vrijdag 7 juni!

Programma:

Inloop vanaf 14:30

Deel 1: Presentaties 15:00 – 15:30
– 10 jaar De Week van het Lege Gebouw, een introductie door Machiel Spaan
– Presentatie Vacancy Challenge: een nieuwe participatietool voor herbestemmingsopgaven

Deel 2: Panelgesprek en debat 15:30-17:00
– Panelgesprek: ervaringen in participatiemethoden in herbestemming
– Debat: een open debat met deelnemers en publiek over het spel, en andere methoden, als aanjager voor transformatieopgaven.

Na het programma is iedereen welkom om te blijven hangen voor een netwerkborrel in de kerk.

LET OP: voor deze activiteit is het nodig je van tevoren aan te melden.

– AANMELDEN KENNISBIJEENKOMST –


Deel deze pagina Deel op Facebook Deel op Twitter