Beste oud-deelnemer van de WvhLG,

Ter ere van het 1e lustrum van de Week van het Lege Gebouw wordt dit jaar een jubileumpublicatie gerealiseerd: Future Proof! Nieuwe ontwikkelingen in het Nederlandse herbestemmingsveld (werktitel). Het wordt een bundeling van Nederlandstalige essays geschreven door verschillende auteurs, die ieder een andere stem in de praktijk van herbestemming representeren.

Net als tijdens de WvhLG willen we niet de gevestigde orde de toon laten bepalen, maar juist de jonge generatie herbestemmings- en erfgoedprofessionals aan het woord laten. Vandaar deze oproep aan jou als oud-deelnemer om een inhoudelijke bijdrage te leveren.

In de eerste plaats kan dit door jouw ervaringen tijdens de WvhLG én als jonge professional in het herbestemmingsveld met ons te delen via het online formulier. Uit de inzendingen zullen we een aantal personen selecteren die vervolgens geportretteerd worden in de publicatie.

In de tweede plaats zijn we op zoek naar een of meerdere oud-deelnemers die zelf een essay willen schrijven (ca. 2.500 woorden) over hun visie op de omgang met erfgoed en de kansen en uitdagingen in de hedendaagse herbestemmingspraktijk. Een korte omschrijving van jouw ideeën voor zo’n essay kan je in het laatste veld van het online formulier invullen.

Voor beide inhoudelijke bijdragen kan je via het online formulier reageren tot en met vrijdag 29 september 2017. We streven er naar om uiterlijk 6 oktober de selectie bekend te maken.

We kijken uit naar je reactie!

Hartelijke groet,

de redactie van de jubileumpublicatie


Deel deze pagina Deel op Facebook Deel op Twitter